Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η μάχη για την παραμονή

Με λίγες αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος η βαθμολογία είναι η εξής:


Μετά τη νίκη της Crystal Palace εναντίον της Norwich η ομάδα του Pardew έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία και φαίνεται ότι τελικά θα παιχτούν οι δύο θέσεις που οδηγούν στην Championship ανάμεσα στις Newcastle, Norwich και Sunderland. Ας δούμε το πρόγραμμα των 3 αυτών ομάδων λοιπόν για να δούμε αν υπάρχει κάποιος που έχει πιο εύκολο ή πιο δύσκολο δρόμο στην πορεία για την παραμονή.

Sunderland

vs Norwich (εκτός)
vs Arsenal (εντός)
vs Stoke (εκτός) 
vs Chelsea (εντός)
vs Everton (εντός)
vs Watford (εκτός) 

Το πρόγραμμα δεν θα έχει καμία σημασία αν ηττηθούμε αυτό το Σαββάτο ενάντια στη Norwich. Τα καναρίνια θα ξεφύγουν στους 7 βαθμούς και πλέον θα χρειαζόμαστε ένα θαύμα αντίστοιχο του 2013/14 για να σωθούμε. Από εκεί και πέρα παρατηρούμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες όταν θα πάμε να τις αντιμετωπίσουμε μπορεί να είναι "αδιάφορες". Βέβαια στο αγγλικό πρωτάθλημα η αδιαφορία είναι κάτι το σχετικό αλλά σίγουρα μπορεί να μετρήσει υπέρ μας.

Πιο αναλυτικά όμως, η Arsenal μοιάζει να είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο από τους αντιπάλους μας μετά την Norwich. Βέβαια μετά την ισοπαλία της με τη West Ham μείωσε και άλλο τις λιγοστές ελπίδες της για πρωτάθλημα και πλέον κοιτάζει να μην αυτοκτονήσει για να μπει στο Champions League.

Η Stoke, ακόμα και αν η 7η θέση οδηγήσει στην Ευρώπη, δύσκολα θα διεκδικήσει την έξοδο της στο Europa League. Είναι ήδη τρεις βαθμούς πίσω από την 7η Southampton, έναν από την 8η Liverpool που έχει δύο ματς λιγότερα και η Chelsea που έχει τρεις βαθμούς λιγότερους έχει και αυτή ένα ματς που πρέπει να δώσει. Επίσης επειδή η διαφορά των γκολ της (-6) δεν είναι καλή και χάνει σε όλες τις ισοβαθμίες, γεγονός που κάνει το έργο της δυσκολότερο. Θεωρητικά πάντως όταν την αντιμετωπίσουμε, 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε, δεν θα είναι αδιάφορη συν ότι ο αγώνας είναι στην έδρα της.

Η Chelsea είναι περίπου στην ίδια κατάσταση με τη Stoke με τον Hiddink να δηλώνει ότι θα δώσει χρόνο στους νεαρότερους παίκτες. Έτσι όπως έχει εμφανιστεί η Chelsea όμως δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό για εμάς.

Το πρόγραμμα κλείνει με την Everton και τη Watford. Οι δύο ομάδες έχουν σωθεί και ταυτόχρονα βρίσκονται μακριά από τις θέσεις που βγάζουν στο Europa League. Ο στόχος τους πλέον είναι το FA Cup αφού βρισκόμενοι και οι δύο στα ημιτελικά θα προσπαθήσουν να το κατακτήσουν.


Norwich

vs Sunderland (εντός)
vs Arsenal (εκτός)
vs Man Utd (εντός)
vs Watford (εντός)
vs Everton (εκτός) 

Παρατηρούμε ότι 4 από τις 5 ομάδες βρίσκονται και στο δικό μας πρόγραμμα με τη Man Utd να είναι η πέμπτη ομάδα. Οι "κόκκινοι διάβολοι" διεκδικούν την είσοδο τους στο Champions League από τη City και θα θέλουν σίγουρα τη νίκη για να κρατηθούν κοντά τους.


Newcastle

vs Swansea (εντός)
vs Manchester City (εντός)
vs Liverpool (εκτός)
vs Crystal Palace (εντός)
vs Aston Villa (εκτός)
vs Tottenham (εντός) 

Οι αντιπαθητικοί της Newcastle αντιμετωπίζουν τη Swansea αυτή την εβδομάδα η οποία είναι θεωρητικά αδιάφορη και μετά την City η οποία παλεύει για να κρατήσει τη 4η θέση που οδηγεί στο Champions League. Επόμενη στάση το Anfield με την ομάδα του Klopp να θέλει να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη και ειδικά αν η Liverpool έχει αποκλειστεί από το Europa, θα καίγεται για αποτέλεσμα. Στη συνέχεια υποδέχονται την Crystal Palace που μπορεί μέχρι τότε να έχει εξασφαλίσει την παραμονή της αλλά όσο να 'ναι η επιστροφή του Pardew, του οποίου του είχε ασκηθεί σκληρή κριτική, ίσως αποτελέσει ένα έξτρα κίνητρο για την ομάδα του Λονδίνου. Η Aston Villa η οποία πραγματοποιεί ιστορικά κακή χρονιά υποδέχεται τις καρακάξες και την τελευταία αγωνιστική η Newcastle υποδέχεται την Tottenham που μπορεί μέχρι τότε να είναι στη διεκδίκηση του τίτλου.

Αυτά λοιπόν είναι τα προγράμματα των τριών ομάδων. Τι παρατηρώ προσωπικά, καθαρά με βάση το πρόγραμμα; Ίσως οι αντιπαθητικοί γείτονες να έχουν το πιο βατό πρόγραμμα. Τα καναρίνια τα τοποθετώ λίγο πίσω τους και στο τέλος είμαστε εμείς.

Τίποτα δεν έχει κριθεί όμως και με ένα αποτέλεσμα μπορούν να αλλάξουν όλα. Η Newcastle με βάση την φόρμα δεν πείθει ότι μπορεί να κλείσει θετικά τη σεζόν και με ένα ενδεχόμενο διπλό το Σαββάτο είμαστε σε πολύ καλή θέση εναντίων των δύο αντιπάλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου