Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Εverton - Sunderland: Ανάλυση του αντίπαλου.

Το Σάββατο πηγαίνουμε στο Γκούντισον Παρκ όπου θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την Έβερτον. Η άσχημη εμφάνιση που πραγματοποιήσαμε ενάντια στην Σαουθάμπτον, που μας κράτησε στην τελευταία θέση και ο δύσκολος αγώνας που ακολουθεί με την Σίτυ έχουν κάνει το ματς με τα ζαχαρωτά να θεωρείται αρκετά σημαντικό. Μία ενδεχόμενη νίκη τολμώ να πω ότι θα μας κάνει φαβορί για την παραμονή στην κατηγορία ειδικά αν δούμε το πρόγραμμα που ακολουθεί. Πιο αναλυτικά για το πρόγραμμα μας όπως και των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή θα τα πούμε σε κάποια άλλη ανάρτηση (εδώ δείτε την αντίστοιχη περσινή).

Επιστρέφοντας όμως στον αγώνα του Σαββάτου το blog θα μιλήσει με τον Δαμιανό, τον πρόεδρο του ελληνικού supporters club της Έβερτον. Το συγκεκριμένο club έχει κάποια σάιτ τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ SUPPORTERS CLUB ΤΗΣ ΕΒΕΡΤΟΝ

ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK


Αφού ευχαριστήσω το supporters club για την συμμετοχή σε αυτό το preview του αγώνα ας περάσουμε στις ερωτήσεις.

- Πως έγινες υποστηρικτής της Έβερτον;

Καταρχάς ωραία ίδεα το pre-game που κάνεις και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να μιλήσω για την αγαπημένη μου ομάδα. Είμαι Έβερτον από τα παιδικά μου χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του 80. Οι πρώτες μου αναμνήσεις από το Αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν η μεγάλη ομάδα του Χάουαρντ Κένταλ . Δεν ήταν και δύσκολο άλλωστε πολλά παιδία της γενιάς μου υποστηρίζουν την Έβερτον. Στα μέσα της δεκαετίας του 80 η Έβερτον μαζί με την Λίβερπουλ ήταν πρωταγωνίστριες και τα ντέρμπι εκείνη την εποχή, ήταν αξέχαστα παιχνίδια.


- Μπορούμε να πούμε ότι το πρωτάθλημα χωρίζεται σε 3 κατηγορίες. Υπάρχει η τωρινή πρώτη 6άδα -που δύσκολα σπάει- και έχει στόχο το πρώταθλημα και το Champions League, υπάρχουν οι ομάδες που έχουν στόχο τη μέση της βαθμολογίας και τέλος υπάρχουν αυτές που παλεύουν για την παραμονή τους. Εσείς φαίνεται ότι δεν ανήκετε σε καμία από αυτές τις 3 και είστε μεταξύ της 1ης και 2ης, όντας αδιαμφισβήτητο φαβορί για την 7η θέση που ίσως δώσει εισιτήριο για το Europa League. Τι πιστεύεις λοιπόν ότι λείπει από την ομάδα για να σπάσει την πρώτη 6άδα και αντιστρέφοντας την ερώτηση τι την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες 13;

Θεωρητικά στόχος της Έβερτον είναι να σπάσει αυτή την 6αδα αν και για να πω την αλήθεια είναι δύσκολο, τουλάχιστον για φέτος. Αυτή την στιγμή η Έβερτον νομίζω ότι βρίσκεται ακριβώς στην θέση που έλπιζα και περίμενα. Για να σπάσει η πρώτη 6αδα χρειάζεται κυρίως χρόνος για να «δέσει» αυτή η καινούργια ομάδα καλύτερα ως σύνολο, μιας και υπάρχει το ταλέντο. Φυσικά χρειάζονται και 2-3 πιο ποιοτικές προσθήκες αλλά πλέον με την έλευση του νέου επενδυτή υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αποκτηθούν. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω από αυτήν δεν νομίζω ότι είναι τεράστια η διαφορά ποιότητας, απλά αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο και είναι πιο ξεκούραστη σαν ομάδα λόγω του ότι έμεινε νωρίς εκτός Λιγκ καπ και Κυπέλλου Αγγλίας και έχει την πολυτέλεια να παίζει ένα παιχνίδι την εβδομάδα κάτι που είναι μεγάλο αβαντάζ αυτή την στιγμή.


- Δεν σας έχω παρακολουθήσει πολύ φέτος σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Μου άρεσε το στυλ παιχνιδιού που είχατε, αλλά αμυντικά είχατε πολλά θέματα που ο Μαρτίνεθ αδυνατούσε να τα λύσει. Έχει βελτιωθεί ο αμυντικός τομέας φέτος; Γενικά τι έχει αλλάξει ο Κούμαν;

Είναι σαφώς βελτιωμένη η ομάδα με τον Ρόναλντ Κούμαν ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά είναι διαφορετικής φύσεως, από αυτά που είχαμε ως την περασμένη σεζόν. Αυτή την στιγμή η Έβερτον είναι μια νέα ομάδα με αρκετούς νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά και κάποιους έμπειρους. Για να μάθουν ό ένας το παιχνίδι του άλλου χρειάζεται κάποιος χρόνος και εκεί εντοπίζω κάποια αμυντική αστάθεια. Ο Ρόναλντ Κούμαν έχει αλλάξει πολλά, αναγκάστηκε βέβαια να το κάνει ακόμα και μέσα στην σεζόν. Το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση, έτσι μπήκε στην διαδικασία και προώθησε νεαρούς παίκτες από την under 23, άλλαξε το σχήμα και γενικά έκανε ότι χρειαζόταν για να γυρίσει η ομάδα ξανά στα θετικά αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι η εντεκάδα είναι αλλαγμένη κατά το ήμισυ σε σχέση με την περσινή τον τελευταίο καιρό.


- Ο Λουκάκου θα παίξει τελικά; Ποια είναι τα αγωνιστικά νέα της Έβερτον;

Δεν ταξίδεψε στο Ντουμπάι που ήταν η ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα αλλά σύμφωνα με ότι διάβασα, δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα για να μείνει εκτός. Αν έχει κάτι πιο σοβαρό θα το μάθουμε στην συνέντευξη τύπου του Ρόναλντ Κούμαν πριν το παιχνίδι. Κατά τα άλλα υπάρχουν κάποιοι μακροχρόνιοι τραυματισμοί όπως του Μπέσιτς(ρήξη χιαστών) που τραυματίστηκε το καλοκαίρι και του Μπολάσι(επίσης ρήξη χιαστών)τον Δεκέμβριο αλλά και του νεαρού του Κάλβερτ Λεβίν.


- Το χειμώνα αποκτήσαμε τον Οβιέδο και τον Γκίμπσον από εσάς. Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο και για τους δύο;

Ο Οβιέδο είναι από τους άτυχους παίκτες που υπήρχαν στο ρόστερ της ομάδας. Κυριώς γιατί είχε μπροστά του τον Μπέινς και ήταν πάντα δύσκολο να παίξει. Θυμάμαι ότι έκανε μια τρομερό ξεκίνημα στις αρχές του 2013.Εκείνο το διάστημα ο Μαρτίνεθ τον χρησιμοποιούσε ακόμα και σαν αριστερό χαφ μπροστά από τον Μπέινς. Μάλιστα πέτυχε το γκολ της νίκης στο Old Trafford και έγινε σύνθημα για τους οπαδούς της ομάδας το γνωστό “Oviedo baby” και έπαιζε τότε συνέχεια βασικός. Δυστυχώς όμως τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα παιχνίδι κυπέλλου, έχασε το μουντιάλ και ποτέ δεν κατάφερε να επανέλθει στο ίδιο επίπεδο. Άποψη μου είναι ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την Σάντερλαντ. Για τον Γκίμπσον αντίθετα δεν ξέρω τι και αν μπορεί να προσφέρει είχε επίσης αρκετούς τραυματισμούς αλλά και όταν ήταν καλά, σπάνια έπαιζε. Νομίζω θα χρειαστεί χρόνο και υπομονή. Ο Μόγιες είναι ένας προπονητής που μπορεί να αναστήσει καριέρες, τουλάχιστον στην Έβερτον το έκανε με κάποιους παίκτες και πιθανόν κάτι τέτοιο να μπορεί να το κάνει και στην περίπτωση του Ιρλανδού.


- Επιστροφή Μόγιες μέρος 2ο. Όταν ήταν προπονητής στην Γιουνάιτεντ κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει για τον Φελαϊνί και τον Μπέινς δεν ακούστηκαν καλά στα αυτιά των οπαδών της Έβερτον και οδήγησαν σε αποδοκιμασίες στην επιστροφή του στο Γκούντισον Παρκ. Καταρχάς θέλω να μου πεις ποια είναι η γνώμη σου για τον τωρινό προπονητή μας και δεύτερον αν πιστεύεις ότι θα ξαναποδοκιμαστεί ή αν ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και δεν θα ξαναυπάρξουν ανάλογες αντιδράσεις.

Ήταν απαράδεκτός, έκανε μια σειρά από δηλώσεις που εξόργισαν τον κόσμο της ομάδας και φυσικά ο κόσμος δικαίως τον αποδοκίμασε για την έλλειψη σεβασμού και την αλαζονεία που έδειξε. Κατά την άποψη μου τιμωρήθηκε επαρκώς με την απόλυση που ήρθε ως θεία δική αμέσως μετά από την δεύτερη ήττα εκείνη την σεζόν από την ομάδα μας. Μπορώ να σου μιλήσω για την εικόνα που είχα για αυτόν όσο βρισκόταν στην Έβερτον, δεν ξέρω αν και κατά πόσο έχει αλλάξει από τότε, γιατί για να έχεις εικόνα για έναν προπονητή πρέπει να τον παρακολουθείς συστηματικά. Πάντως ήταν εξαιρετικός στο στήσιμο της ομάδας, στην προετοιμασία πριν το παιχνίδι και τον ενδιέφερε κυρίως η σωστή αμυντική λειτουργία . Στις επιλογές παικτών για την αρχική εντεκάδα είχε κάποια κολλήματα μερικές φορές αλλά ήταν δίκαιος σε γενικές γραμμές Ενώ στο κοουτσάρισμα την ώρα του αγώνα είναι η αλήθεια πως υστερούσε λιγάκι. Πιστεύω πως αν πάρει αρκετό χρόνο μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα με την Σάντερλαντ. Όσο για τις αποδοκιμασίες δεν μπορώ να πω με σιγουριά αλλά δεν πιστεύω να υπάρχουν ιδιαίτερες αποδοκιμασίες, ίσως μεμονωμένα κάποιοι να το κάνουν, μια και υπήρχαν φίλοι της ομάδας που τον αγαπούσαν και τους πλήγωσε με την συμπεριφορά του.


- Θέλω να σε ρωτήσω ποιοι από τους τωρινούς σας παίκτες δύσκολα θα συνεχίσουν και μετά το καλοκαίρι; Με 6 πρώην παίκτες σας στο ρόστερ μας φαντάζομαι ότι οι απαντήσεις σου θα μας χρειαστούν..

Το μεγάλο ξεκαθάρισμα έγινε τώρα τον Ιανουάριο που οι περισσότεροι που δεν υπολογιζόταν πουλήθηκαν η δόθηκαν δανεικοί με οψιόν αγοράς. Το καλοκαίρι σχεδόν σίγουρα θα φύγει ο επιθετικός Αρούνα Κονέ που είναι ξεκάθαρο πως δεν υπολογίζεται. Ερωτηματικό είναι ο Φιλ Γιαγκέλκα είναι ο αρχηγός μας, όμως απογοητεύει φέτος με την απόδοση του. Τον Ιανουάριο ακούστηκαν πολλές φήμες πως φεύγει αλλά τελικά θα μένει ως το καλοκαίρι και ίσως καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση. Αν όμως τελικά παραχωρηθεί,ο Μόγιες που νομίζω ενδιαφέρθηκε και το καλοκαίρι σίγουρα θα ασχοληθεί Τέλος είναι και ο Aaρον Λέννον που δεν τελειώνει το συμβόλαιο του αλλά πιστεύω ότι και αυτός θα φύγει, μια και με τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις που κάνει δεν έχει δείξει ότι μπορεί να είναι αξιόπιστη επιλογή στην νέα Έβερτον.


- Τώρα που είπα πρώην παίκτες σας, πότε θα είναι έτοιμο το άγαλμα στον άνθρωπο που πούλησε τον Ρόντγουελ για περίπου 14 εκατομμύρια στην Σίτυ;

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μάλλον πρέπει στον Ρομπέρτο Μαντσίνι να στήσουμε το άγαλμα. Τότε ο Μόγιες έλεγε ότι έχει το ταλέντο να παίξει από κεντρικός αμυντικός ως επιθετικό χαφ αλλά δεν το είδαμε κυρίως λόγω τραυματισμών. Τα χρήματα όμως που έδωσε τότε η Σίτυ για έναν παίκτη που είχε τόσους τραυματισμούς ήταν απίστευτα. Θυμάμαι εκείνη την εποχή στο Λίβερπουλ κάποιοι είχαν αντιδράσει, λέγοντας για το ξεπούλημα ενός μεγάλου ταλέντου. Θεωρώ όμως ότι τότε ο Μόγιες έκανε το λογικό και δεν ρίσκαρε να κρατήσει τον παίκτη στην Έβερτον. Φυσικά οποιοσδήποτε ουδέτερος παρατηρητής καταλάβαινε ότι για τον Ρόντγουελ δεν ήταν έξυπνη επιλογή, άλλωστε καλά καλά δεν είχε κάνει ολόκληρη σεζόν χωρίς τραυματισμό, ακόμα και αν έπαιζε δύσκολα θα μπορούσε να ακολουθήσει τον πιο έντονο ανταγωνισμό και το συνήθως πιο βαρύ πρόγραμμα της Σίτυ. Στην Σίτυ φυσικά έπαιξε ελάχιστα. Περίμενα πως στην Σάντερλαντ θα αναγεννηθεί αλλά διαβάζω ότι απογοητεύει. Κρίμα είναι μόλις 26 ετών αν δεν κάνω λάθος.


- Έχεις ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από την πλευρά μας;

Μου αρέσει πολύ ο τερματοφύλακας σας ο Τζόρνταν Πίκφορντ στο πρώτο παιχνίδι έκανε μια απίστευτη απόκρουση σε κεφαλιά του Λουκάκου και γενικά διαβάζω καλά πράγματα για αυτόν είναι και σε μια ηλικία που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Σίγουρα ο Ντεφόε είναι ένας ποιοτικός επιθετικός. Έχω καλή άποψη και για τον Γιανουζάι αλλά από όσο έχω δει η έχω διαβάσει δεν τα πάει καλά .


- Κάνε μας και μία πρόβλεψη του σκορ.

Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε αλλά δεν θα δοκιμάσω να προβλέψω σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου